Τρίτη 5 Μαρτίου 2013

Ακόμα ένα και άλλα πολλά ...

Πριν μέρες έκανα έκανα μια ανταλλαγή για τον Άγιο Βαλεντίνο και κληρώθηκα με την Κάτια από το ιστολόγιο Marilise 2.
Είχε πάρει μέρος με μια πολύ όμορφη καρφίτσα λουλούδι που μου άρεσε πάρα πολύ.
Πριν λίγες μέρες μου ήρθε στα χέρια μου.
Η Κάτια μου έστειλε αρκετά πράγματα.
Οι φωτος μιλανε από μόνες τους.



Συνεχίζοντας ...

Η αδερφή μου συνέχισε τις όμορφες κατασκεύες για τις Απόκριες.



Δύο όμορφοι κλόουν που τους έφτιαξε με πολύ αγάπη.
Συνεχίζοντας ...
Αυτή την εβδομάδα το φωτογραφικό παιχνίδι Hi-5 φωτο που πρότεινε να παίξουμε η Γεωργία από το ιστολόγιο 4 seasons μας λέει να διαλέξουμε τα 5 πιο αγαπημένα μας βιβλία.
Σας τα παρουσίαζω ...

1. Βάλς με δώδεκα θεούς της Λένας Μαντά από τις εκδόσεις Ψυχογιός.
 Μια νύχτα με βροχή, ένα απότομο φρενάρισμα και μια καραμπόλα.  Σπασμένα φανάρια στην άσφαλτο και τέσσερις οδηγοί να αλληλοκοιτάζονται και να αλληλοκατηγορούνται.  Ο Κωστής, η Μαρίνα, η Ελπίδα, η Ναταλία… Έτσι άρχισαν όλα…
Δώδεκα μήνες ακολούθησαν. Γεμάτοι ανατροπές, δάκρυα και γέλια για τους τέσσερις που ξεκίνησαν αντίπαλοι, έγιναν φίλοι και κατέληξαν να ξεπεράσουν ακόμη κι αυτό το στάδιο. Έγιναν ο ένας για τον άλλον, το «τώρα», το «σήμερα», το «πάντα».
Σαν τους δώδεκα θεούς του Ολύμπου, που κάποτε καθόριζαν τις ζωές των απλών θνητών, έτσι κι εκείνοι οι δώδεκα μήνες σφράγισαν το πεπρωμένο τους.
Δώδεκα μήνες. Δώδεκα θεοί.
Όρισαν. Διέταξαν. Εκτέλεσαν.
Ένα σύγχρονο μυθιστόρημα για τις ανθρώπινες σχέσεις, τη φιλία και τον έρωτα!



2. Ζητείται επειγόντως Γαμπρός της Γεωργίας Δεμίρη από τις εκδόσεις Ψυχογιός.

 Νέα γυναίκα, μόνη και απογοητευμένη από τις σχέσεις θα κερδίσει ένα τεράστιο χρηματικό ποσό αν καταφέρει να βρει γαμπρό μέσα σε έξι μήνες. Αυτό το πρόβλημα αντιμετωπίζει η Λένα, η ηρωίδα του βιβλίου, που θα γίνει η βασική κληρονόμος μιας μεγάλης περιουσίας υπό έναν όρο: να παντρευτεί! Γαμπρός δεν υπάρχει ούτε για δείγμα, οπότε δεν έχει άλλη λύση από το να ξαμοληθεί να τον βρει. Έτσι, ξεκινάει ένας μαραθώνιος ραντεβού στα τυφλά με διάφορους απίθανους υποψηφίους. Θα καταφέρει η ηρωίδα να βρει τον πολυπόθητο σύντροφο και να χορέψει τον χορό του Ησαΐα; Σε αυτό το ταξίδι αναζήτησης γαμπρού θα περάσει διά πυρός και σιδήρου αλλά θα γνωρίσει και τον μεγάλο έρωτα τη στιγμή που δεν το περιμένει. Μια χιουμοριστική ματιά στις σύγχρονες σχέσεις και στο κυνήγι της προσωπικής ευτυχίας με πολλά ευτράπελα αλλά και γλυκές, ανθρώπινες στιγμές.


3.  Αθηνά Ευτυχώς που δεν γεννήθηκα όμορφη ... του Κώστα Καρακάση από τις εκδόσεις Ψυχογιός.
Στα τέλη του 19ου αιώνα, η Αθηνά ήταν μόλις 18 χρόνων, μια πανέξυπνη και δυναμική κοπέλα, κόρη του φημισμένου Καπετάν Βαγγέλη Καληβωκά. Όταν ο πατέρας και τα αδέρφια της χάθηκαν στη θάλασσα, μαζί τους χάθηκε και η ανεμελιά της ηλικίας της. Η Αθηνά αναγκάστηκε ν αφήσει πίσω τον τόπο της. Η μοίρα την οδήγησε σε τόπους μακρινούς, στη Βενετία, στη Ρωσία, ακόμη και στην Αίγυπτο. Γνώρισε ανθρώπους απλούς και ταπεινούς αλλά και βασιλιάδες, πολιτικούς και καλλιτέχνες. Από τους Ρομανόφ και τον Νιζίνσκι μέχρι τον Παύλο Μελά και τον Βενιζέλο, η Αθηνά κέρδισε το θαυμασμό και την εκτίμηση όλων ως μια γυναίκα μοναδική, γοητευτική, υπέροχη μα πάνω απ'' όλα Ελληνίδα. Η ιστορία της είναι μια ιστορία αληθινή. Κι αυτό την κάνει πραγματικά συγκλονιστική!


4. Σιγά τα ... ωά! της Πόλι Ουίλιαμς από τις εκδόσεις Ψυχογιός.
Λάθος άντρας την κατάλληλη στιγμή; Η Στίβι είναι τριάντα τεσσάρων. Και πρόκειται να παντρευτεί τον όχι-ακριβώς-άντρα-των-ονείρων-της. Στο γαμήλιο ταξίδι συναντά μια γνωστή από τα παλιά, την Κέιτι, μια ωραιοπαθή καλλονή που επιδιώκει μανιωδώς να παντρευτεί και να κάνει παιδιά γιατί… περνάνε τα χρόνια. Και ο γάμος της Στίβι γίνεται ένα μπερδεμένο κουβάρι μέχρι τη στιγμή που θα μπει δυνατά στη ζωή της ένας άντρας που θα της θυμίσει ότι είναι γυναίκα και όχι μόνο ένα μάτσο ωάρια. Ένα ανθρώπινο βιβλίο, γραμμένο με γλύκα και χιούμορ, για όλες τις γυναίκες που έχουν σπουδές και καριέρα και θέλουν να κάνουν οικογένεια αλλά δε βρίσκουν τον κατάλληλο υποψήφιο... 


5.  Η εξολόθρευση της Μπάρμπι της Ελένης Δαφνίδη από τις εκδόσεις Ψυχογιός.
Δεν ήθελα να τις εξολοθρεύω. Πιστέψτε με. Όμως η ύπαρξή τους με προκαλούσε. H ομορφιά τους μου θύμιζε την ασχήμια μου. H ευτυχία τους ειρωνευόταν τη μιζέρια μου. Ύστερα ήρθε Aυτός. Ψηλός, μελαχρινός, υπέροχος. Όπως όμως ο Kεν, έτσι κι αυτός προοριζόταν για μια Mπάρμπι και όχι για μένα… Η Θένια έμαθε από μωρό ότι αγάπη σημαίνει φαγητό. Τώρα, εικοσιτριάχρονη φοιτήτρια Νομικής, προσπαθεί να ισορροπήσει στα εκατόν είκοσι κιλά της, αντιμέτωπη με άντρες που δε δίνουν την παραμικρή σημασία για εκείνη. Κάνει απόπειρες να αδυνατίσει και απόπειρες να αγαπηθεί. Μέχρι τη στιγμή που ένας αναπάντεχος έρωτας θα φέρει τα πάνω-κάτω στη ζωή της. Και τώρα, τι γίνεται; Τέρμα οι σοκολάτες, οι τυρόπιτες και οι πίτσες. Η Θένια θα πρέπει να γίνει μια Μπάρμπι. Ή μήπως είναι καλύτερα να εξολοθρεύσει τις Μπάρμπι όλου του κόσμου; Μπορεί τελικά μια χοντρούλα να βρει τον έρωτα την σήμερον ημέραν; Ένα μυθιστόρημα φρέσκο, δροσερό και ξεκαρδιστικό, βγαλμένο από την ίδια τη ζωή! 



Αυτά για σήμερα.
Να χαμογελάτε και να θυμάστε η άνοιξη έφτασε.
Φιλάκια ...

22 σχόλια:

  1. Να χαρείς τα δωράκια της Μαριλίζ.Ομορφα..Ομορφες και οι κατασκευες της αδελφης σου. Το βιβλίο Βαλς με δώδεκα θεούς, το δείχνει αυτό το διάστημα στη τηλεοραση εδώ στη Κύπρο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γεια σου Δελφαινάκι
      Σ' ευχαριστώ πολύ.
      Το Βαλς το δέιχνει και στην Ελλάδα πια
      Είναι τέλειο.
      Φιλάκια ...

      Διαγραφή
  2. να τα χαρεις τα δωρακια σου!!δεν εχω διαβασει καποιο απο τα βιβλια σου αλλα καποια φαινονται ενδιαφεροντα!!καλο σου βραδυ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Καλημέρα όμορφα τα βιβλία σου αν και δεν έχω διαβάσει κανένα. Τελικά οι εκδόσεις ψυχογιός κάνουν πάταγο έτσι; Με αυτό το θέμα του παιχνιδιού έχω κάνει πλέον μια τεράστια λίστα απο βιβλία που πρόκειται να διαβάσω...να δω τι θα πρωτοπρολάβω!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Πολύ όμορφα τα δωράκια σου!Να τα χαρείς!Και οι κατασκευές τις αδερφούλας σου υπέροχες!Μου άρεσε και η παρουσίαση σου,τα βιβλία δεν τα έχω διαβάσει, μα φαίνονται να έχουν ενδιαφέρον!Φιλάκια πολλά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Καλημέρα Μαρία Ελενα!Μέ γειά τά δωράκια σου!!Πολύ όμορφες καί οι επιλογές βιβλίων!Ελα!!Εχης βραβείο!!Φιλάκια!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Σου είχα αφήσει σχόλιο το πρωί ακόμη να φανεί; Χάθηκε οεό;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Να χαρείς τα δωράκια σου! Οι δημιουργίες της αδελφής σου είναι όμορφες... μπράβο της! Όσο για τα βιβλία, έκανες πολύ καλή παρουσίαση - δεν έχω διαβάσει κάποιο, οπότε θα τα έχω στα υπόψην... Φιλιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Τι ομορφα πραγματα που φτιάξατε!!!!! πολλα μπραβο στην αδερφουλα σου!!!!!Τα βιβλια φάνηκαν ενδιαφέρον δεν εχω διαβασει καποιο απο αυτα αλλα να μια καλη ευκαιρια να δω και πολλα βιβλια για την παραλια το καλοκαιράκι που οπου να ναι ερχετε!!!!
    Φιλακια!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γεια σου Έλενα
      Σ' ευχαριστώ πολύ για τα καλά σου λόγια.
      Φιλάκια ...

      Διαγραφή
  9. Nice post!!!
    Have a wonderful weekend, dear!

    Besos, desde España, Marcela♥

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Με γεια το δωράκι! Οι δημιουργίες της αδερφής σου είναι σκέτη έμπνευση! Από τα βιβλία , έχω διαβάσει το "Αθηνά:Ευτυχώς που δε γεννήθηκα όμορφη" και μου άρεσε πάρα πολύ. Επί τη ευκαιρία, Χρόνια Πολλά για την ημέρα της γυναίκας! Α, και κάτι άλλο! Στο σπιτάκι μου σε περιμένει βραβείο! Έλα να το πάρεις!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σ' ευχαριστώ Δέσποινα
      Χρόνια πολλά και σε σένα.
      Έρχομαι απ' το σπιτάκι σου.
      Φιλάκια ...

      Διαγραφή
  11. πολύ όμορφες επιλογές και όμορφες οι δημιουργίες της αδερφής σου!!! φιλάκια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή