Παρασκευή, 29 Ιανουαρίου 2016

Αλμυρό κέηκ ...

Γεια σας ...
Το τελευταίο Σαββατοκύριακο του Γενάρη ήρθε
και μένα θα με βρει στην θάλασσα.


Για να πάει καλά το νέο έτος 
σκέφτηκα να κάνω ένα αλμυρό κέηκ
και να το πάω στη μητέρα μου 
μια που εκεί θα τρώγαμε.




Η συνταγή ακολουθεί:

Υλικά



200 γρ. αλεύρι φαρίνα
200 γρ. βούτυρο ή μαργαρίνη
200 γρ. κεφαλοτύρι τριμμένο
4 αυγά
1 φλιτζάνι ρεγκάτο

Αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση
Χτυπάμε στο μίξερ το βούτυρο μέχρι να αφρατέψει και μετά προσθέτουμε ένα- ένα τα αυγά.
Χαμηλώνουμε την ένταση και συνεχίζουμε προσθέτοντας το αλεύρι και τα τυριά.
Τέλος προσθέτουμε λίγο αλάτι και λίγο πιπέρι
Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε μια μακρόστενη φόρμα του κέικ και το ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180ο για 40 περίπου λεπτά .


Είναι πεντανόστιμο και συστήνω να το φτιάξετε.


Σας ευχαριστώ για τα όμορφα σχολιά σας.

Φιλάκια ...

16 σχόλια:

  1. Ψαχνω καιρό μια δοκιμασμένη συνταγη Μαρια Ελενα! Με σωζεις ,φαινεται ωραιότατο!!!Θα το φτιαξω σίγουρα!
    Καλό ΣΚ να εχεις!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. δεν γραφεις στα υλικά σου την ποσότητα γιαουρτιού και ζαμπόν...ή εγω δεν τα βλέπω ; χαχαχα
    για κοίτα το κι εσυ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δε βάζω ούτε γιαούρτι ούτε ζαμπόν.
      Φιλάκια ...

      Διαγραφή
  3. Μου αρέσουν πολύ τα αλμυρά κέικ και αυτό φαίνεται νοστιμότατο και πολύ εύκολο! Καλό σαββατοκύριακο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Λατρεύω τις εύκολες και γρήγορες συνταγές με λίγα υλικά!
    Ευχαριστούμε! Σίγουρα θα τη δοκιμάσω!
    ΣΣΣΜΟΥΤΣ πολλά, κορίτσι μου και καλό Σαββατοκύριακο!
    (Μου αρέσει πολύύύύ η γραμματοσειρά σου!)
    :-)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Εξαιρετικό και τυρενιο!
    Γεια στα χερια σου!
    Καλό Σαββατόβραδο
    Φιλιά :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Γεια σου Μαρια Ελενα !!!!
    ΜΜΜΜΜ νόστιμο το κέικ
    φιλακια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. χμμμ ...σου έχω να απαντήσεις μερικές ερωτήσεις.... τι λες για ένα tag:2015?? http://histoiresderoses.blogspot.gr/2016/01/tag-2015-was.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Μιαμ μιαμ! Μου αρέσουν πολύ τα αλμυρά κέικ οπότε θα το δοκιμάσω σίγουρα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή